Перфектната главна улица


Замислял ли си се какво представлява перфектната главна улица за един град. Тя е мястото, където всеки един отива да пазарува, да се забавлява, да изпие сутришно кафе, да скандира против системата, да се види с приятели и да бъде видян.

За да е възможно всичко това, е нужно тя да притежава редица фактори:



Кафенета с изглед към минувачите с малки масички, за да могат максимален брой хора да се съберат на отрицателно малко място.

Огромни магазини на няколко етажа, без прегради и всичко плащаш на излизане на една каса. Място, където сам избираш и носиш в пробната толкова дрехи, колкото искаш. Персонала не ти досажда с предложения и не се меси в твоето решение.

Фризьорски салон, където голям екип от коафьори ти предлагат услугите си. Влизаш без запазен час и при лош късмет след максимум 10 минути твоя ред е дошъл.

модерна библиотека
Книжарница с книгите, които търсиш. Тук освен че можеш да стоиш с часове и да четеш или разглеждаш, имаш възможност да изпиеш едно кафе в компанията на избрана от теб книга на удобни дивани.

Презентационен магазин на марка автомобили, направен с цел да те впечатли. Място пълно с вдъхновение от съвременната кола. Повечето от посетителите нямат намерение да си купуват нещо точно сега, но точно тези зяпачи ще останат очаровани и това е целта на автомобилната марка.

Участък от улицата дава възможност на талантливи артисти, танцьори, музиканти и други да покажат уменията си. Туристите се снимат с тях и им остава вълнуващ спомен от града.

главната улица - място за срещи
Сувенирните магазини са обособени в уличка близо до главната. Там се продават символи на града, картички и всякакви типични, дребни подаръчета. Претрупаността е чара на този тип магазини.

Площад за концерти, празници и скандирания, достатъчно голям за да събере сцена и голям брой хора. След края на събитието веднага се включва екип от Чистота и след час мястото е чисто от неизбежните боклуци.

Вело алеята минава през цялата главна улица. Забранена за автомобили и хора разбира се. Ако някой наруши това правило, ще бъде освиркан от велосипедистите. Конструкции за паркиране на колела се намират в близост до обществени сгради.

Видеонаблюдението дава сигурност и следи за спазване на обществения ред. Така нито един графит или кражба няма да остане незабелязана. Полицейски патрули- пеша или с колелета обхождат района постоянно, за да бъдат в помощ на минувачите и да следят за нередности.

връзки с транспорта
Спортът е важен за всеки един, които иска да е здрав. За това тук може да се намери един магазин на много етажи за всеки вид спорт. Вътре в него може да се направи едно изкачване по стена за катерене- от първия до последния етаж, да се пробват планински обувки върху камъни и други повърхности с разнообразен релеф.

Кино салони под един покрив дават възможност за избор, къде да си прекараш свободното време.

Ресторантите предлагат различни национални кухни. Не липсват и малки семейни ресторанти, който са в близката уличка. Заведенията за бързо хранене се намират на ключови позиции.

За да избягаш от шума на улицата, някой сгради имат градина на покрива. Зелени храсти създават уютна атмосфера, а коктейлите и слънчевите очила водят до пълен релакс.

Какви са твоите представи за перфектната главна улица?
Напиши коментар по долу.

Няма коментари:

Публикуване на коментар